Ανακοινώσεις

29-10-2015
Σε δύσκολη θέση περιέρχονται οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις ως αποτέλεσμα των δυσμενών καιρικών συνθηκών που δεν επέτρεψαν την έγκαιρη συγκομιδή προϊόντων κρίσιμης μάζας όπως το βαμβάκι και το καλαμπόκι. Την ίδια στιγμή, δυσκολίες καταγράφονται στην εξόφληση των παραγωγών ηλίανθου (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ), ενώ η επιδείνωση της εικόνας αγοράς για το σκληρό σιτάρι δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα σε αγροτικές επιχειρήσεις με αροτραίες καλλιέργειες που υπάγονται ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία. Επί πλ... (συνέχεια)
27-10-2015
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Great Exhibitions & Exports-Consulting αναλαμβάνει τη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα. Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η ελληνική συμμετοχή στην προηγούμενη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα με την παρουσία 13 ελληνικών επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.  Ειδικότερα στο ελληνικό ομαδικό περίπτερο, που οργάνωσε η GREAT - Trade Exhibitions & Exports-Consulting, συμμετείχαν οι: BIOselect, CANDIA NUTS SA, DEAR CRETE - KALA... (συνέχεια)
26-10-2015
Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην χώρα μας συνέδριο διεθνούς βεληνεκούς για θέματα αξιοποίησης δεδομένων Παρατήρησης Γης προς ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα.   Το συνέδριο με τίτλο “The role of Earth Observation in Agriculture: towards creating reliable data and new services for a competitive Agri-Sector; The case of AGRO_LESS” θα λάβει χώρα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, ΝΟΕSIS... (συνέχεια)
24-10-2015
Φαίνεται πως για άλλη μια φορά οι διαδικασίες σε αυτή τη χώρα χάνουν το νόημα τους και κάποια μέτρα φτάνουν να λειτουργούν ως καθαρά εισπρακτικά… Σε πολλά εξεταστικά κέντρα φαίνεται πως τις ερωτήσεις δεν τις απαντούν οι παραγωγοί, αλλά οι υπεύθυνοι των κέντρων αυτών… Με τις εξελίξεις αυτές φαίνεται πως το μέτρο των εξετάσεων για τα φυτοφάρμακα, γίνεται από ουσιαστικό… εισπρακτικό… Σύμφωνα με πληροφορίες κινούνται διαδικασίες για έγγραφες καταγγελίες και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με ... (συνέχεια)
23-10-2015
Τον «χάρτη» με τις περιοχές και τους κλάδους που «άντεξαν» στα χρόνια της ύφεσης, παρά την απώλεια συνολικά 1.062.708 θέσεων εργασίας στο διάστημα 2008 - 2015, περιλαμβάνει έκθεση του ΚΕΠΕ υπάρχουν περιθώρια για την ανάκαμψη και την αύξηση της απασχόλησης. Σύμφωνα με τον «χάρτη» από το σύνολο των 1.062.708 θέσεων εργασίας που «χάθηκαν» την περίοδο 2008 – 2015 είναι: Αττική (459.738) Κ. Μακεδονία (174.985) Θεσσαλία (75.313) Δ. Ελλάδα (60.576) Κρήτη (59.283) Πελοπόννησος... (συνέχεια)
21-10-2015
Συνάδελφε Αγρότη - Κτηνοτρόφε Μετά από πρόσκληση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Λάρισα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 250 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, Επιτροπών αγώνα και Μπλόκων, εκπρόσωποι Αλιέων από 37 Νομούς της χώρας από τον Έβρο ως την Κρήτη. Πραγματοποιήθηκε μια πλούσια, ζωντανή συζήτηση στην οποία εκφράστηκε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αλλά και η αποφασιστικότητα μας να διεκδικήσουμε με αγών... (συνέχεια)
20-10-2015
Μειωμένη σε ποσοστό υψηλότερο του 50% αναμένεται η φετινή παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς στο νομό Χαλκιδικής, με το ενδιαφέρον για τις αποθεματοποιημένες να καταγράφεται ιδιαίτερα μεγάλο και την τιμή να εκτιμάται πως στο προσεχές διάστημα θα "σκαρφαλώσει" μέχρι και το 1,30 ευρώ/κιλό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πολυγύρου, Ευάγγελος Ευαγγελινός. Αν η πτώση της προσδοκώµενης σοδειάς φτάσει ή υπερβεί το 50%, σε σύγκριση με τους 80.000-100.000 τόνους του 2014, η τιμή θα ακολο... (συνέχεια)
19-10-2015
Σημαντικές ανατροπές αλλά και αλλαγές για το ασφαλιστικό εξετάζει το υπουργείο Εργασίας.   Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η επιβολή μιας εισφοράς σε μισθωτούς που έχουν εισόδημα πάνω 2.000 – 2.500 ευρώ, σε συνδυασμό με το εισόδημα που έχουν από άλλες πηγές, όπως ενοίκια ή μετοχές. Ένα δεύτερο μέτρο που εξετάζεται είναι η "ηλεκτρονική φάκα" στους ελεύθερους επαγγελματίες και το οποίο αφορά στην αλλαγή του τρόπου που θα αξιοποιούνται οι αποδείξεις που θα εκδίδονται από τις ... (συνέχεια)
17-10-2015
Σε μια πενταετία θα βγει στις αγορές το κρέας που φτιάχνουν ολλανδοί επιστήμονες στα εργαστήρια, το οποίο θα σερβίρεται στο χάμπουργκερ στα καταστήματα της χώρας.   Ο Μαρκ Ποστ του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ και οι συνεργάτες του, όπως δήλωσαν στο BBC, δημιούργησαν ήδη μια εταιρεία για να κάνει το κρέας τους πιο εύγευστο, φθηνότερο και εμπορικά αξιοποιήσιμο. Η επιστημονική ομάδα είχε κάνει μια πρώτη επίδειξη -μαγείρεμα και φάγωμα- του εργαστηριακού κρέατος στο Λονδίνο προ δι... (συνέχεια)
16-10-2015
Άκαρπες αποδείχθηκαν οι διαδοχικές συναντήσεις που είχαν χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, συντονιστικές επιτροπές αγροτών από τη Βόρεια Ελλάδα έως τη Κρήτη, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου, καθώς οι εκπρόσωποί τους εξερχόμενοι δήλωσαν πως η μοναδική λύση που απομένει είναι οι διεκδικήσεις. Η αρχή έγινε με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, οι εκπρόσωποι της οποίας εξερχόμενοι από το τραπέζι τω διαπραγματεύσεων δήλωσαν πως κατά την διάρκ... (συνέχεια)