Ανακοινώσεις

15-03-2016
Η αυξημένη παραγωγή δημητριακών αναμένεται να πιέσει χαμηλότερα τις τιμές στην ευρωπαϊκή αγορά, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά, παρά την στήριξη που παρέχει η αποδυνάμωση του ευρώ σε σύγκριση με το δολάριο. Όσον αφορά στο αγελαδινό γάλα, οι παραδόσεις προϊόντος από τους κτηνοτρόφους της Ευρώπης και των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, διατηρώντας τις τιμές υπό πίεση. Εξαίρεση αποτελεί η τιμή της ζάχαρης, η οποία αναμένεται να ανακάμψει, εξαιτίας του ελλείμματος που... (συνέχεια)
12-03-2016
Δείτε στον παρακάτω πίνακα τις κατηγορίες των εσόδων που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στα βιβλία εσόδων-εξόδων για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτήσατε το 2015. Στην αριστερή στήλη είναι το είδος των εσόδων και στη δεξιά στήλη το παραστατικό που θα πρέπει να έχετε στα χέρια σας και να το προσκομίσετε στο λογιστή: Πωλήσεις αγροτικών προϊόντων Τιμολόγιο πώλησης για τους Αγρότες του "Κανονικού" και Τιμολόγιο Αγοράς για του "Ειδικού" Καθεστώτος Εκκαθαρίσεις... (συνέχεια)
11-03-2016
Απλήρωτοι και απογοητευμένοι δηλώνουν οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας, με τον πρόεδρο των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλο Μπογιαννίδη να επισημαίνει, την ασυνέπεια και τον εμπαιγμό εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών. «Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας και παρόλο που εμείς παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και ήδη έχουμε σπείρει περισσότερα από 35.000 στρέμματα, ωστόσο διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά την ασυνέπεια και τον εμπαιγμό εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών», ανέφερε σε... (συνέχεια)
10-03-2016
Το καλαμπόκι ή αραβόσιτος ή αραποσίτι (σίταρος ή σιταροπούλα στην Κύπρο) έχει την επιστημονική ονομασία Zea mays. Η ελληνική επιστημονική ονομασία του φυτού είναι Αραβόσιτος ο κοινός ή Ζέα η μαϋς Έδαφος Το ιδανικό έδαφος για την ανάπτυξη του φυτού είναι μέσης σύστασης, βαθύ με καλή στράγγιση αλλά και ικανοποιητική συγκράτηση υγρασίας ενώ καλό είναι να αποφεύγονται συνεκτικά εδάφη (μη ανάπτυξη ρίζας) (Καραμάνος, 1999). ΟιOlson and Sander (1988) αναφέρουν ότι είναι απαραίτητο να υπάρχο... (συνέχεια)
09-03-2016
Απορρίφθηκε η αίτηση αναιρέσεως που είχε καταθέσει η χώρα ώστε να μην αναγκαστούν οι περίπου 700.00 αγρότες που είχαν λαβει τις αγροτικές επιδοτήσεις απο το πακέτο «Χατζηγάκη» το 2009 να τις επιστρέψουν.   Με απόφαση του Ευρωαπικού Δικαστηρίου το κράτος υποχρεώνεται να ανακτήσει 425 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί το 2009 ως έκτακτες επιδοτήσεις για τις καταστροφές στις καλλιέργειες του 2008. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης το ελληνικό δημόσιο... (συνέχεια)
08-03-2016
Η ενίσχυση και η διατήρηση της απασχόλησης μέσω της υποστήριξης των νέων στον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα συνιστά βασική προτεραιότητα της Αγροτικής Ανάπτυξης της νέας ΚΑΠ για την Ελλάδα.   Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, στην Ελλάδα μόλις το 5.2% των διαχειριστών καλλιέργειας είναι νέοι κάτω των 35 ετών, από 35 έως 64 το 63,5% και 31,3% από 65 ετών και πάνω. Σε επίπεδο ΕΕ, σε σύνολο 10.800.000 εκμεταλλεύσεων στην ΕΕ, σχεδόν 3,5 εκατομμύρια (31,1%) διοικούνται από άτομα ηλικ... (συνέχεια)
07-03-2016
Αποδεκτό από την Τράπεζα Πειραιώς έχει γίνει το σχέδιο ανασυγκρότησης της ΕΒΖ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.   Ταυτόχρονα γνωστοποιεί πως έχει ήδη συμφωνηθεί το πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του συνολικού χρέους της EΒΖ και απομένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο υλοποίησης του, ενώ εκφράζει την αισιοδοξία ότι από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει η εξόφληση των παραγωγών και η εξομάλυνση της λειτουργίας της Επιχείρησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση της... (συνέχεια)
05-03-2016
Αργά το µεσηµέρι της Παρασκευής 4 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου ∆Σ στην Ένωση Ελλήνων Παραγωγών και Εµπόρων Σπόρων (ΕΕΠΕΣ).   Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε ο Θύµης Ευθυµιάδης, εκπρόσωπος του Οµίλου Αγροτεχνολογίας Ευθυµιάδη και, καταλαµβάνει τη θέση του προέδρου α ντικαθιστώντας τον Γιώργο Ποντίκα. Το νέο ∆Σ συγκροτήθηκε ως εξής: Αντιπρόεδρος Νικόλαος Σταυριδάκης, γενικός γραµµατέας Βασίλης Ανδριώτης, Ταµίας Αθανάσιος Τσιούτσιας και µέλη Γιάννης Μπουτσέλ... (συνέχεια)
03-03-2016
Εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν τα τελευταία χρόνια για τους Έλληνες αγρότες, και δη για τους Κρητικούς, μέσα από επιστροφές φόρου, για τις οποίες δεν υποβλήθηκαν ποτέ αιτήσεις αφού οι ενδιαφερόμενοι δεν είχαν ιδέα! Όπως αποκάλυψε στο «Ράδιο Κρήτη» και τον Λευτέρη Βαρδάκη, ο Ηρακλειώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, ήδη έχουν εξεταστεί οι πρώτες 40 αιτήσεις για την επιστροφή ΦΠΑ, ύψους 350.000 ευρώ, ενώ έκανε λόγο για μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν δόθηκαν ποτέ, καθώς οι επιστροφές φόρου ξ... (συνέχεια)
01-03-2016
Διοικητική ισχύ 15 ετών θα έχει η άδεια οδήγησης και χειρισμού αγροτικών μηχανημάτων, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ προβλέπει και την προσωρινή αφαίρεση της άδειας για το χρονικό διάστημα που έχουν αφαιρέσει στο χρήστη για οποιονδήποτε λόγο το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου. Επιπλέον η εν λόγω απόφαση (ΦΕΚ 378/Β’/2016) προβλέπει νέες διατάξεις ως προς τις ιατρικές εξετάσεις του οδηγού και χειριστή αγροτικού μηχανήματος. Σύμφωνα με το πρώ... (συνέχεια)