Ανακοινώσεις

08-08-2015
Κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για τα φορολογικά μέτρα που προωθούνται. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 11 Αυγούστου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ενώ για τις 25 του τρέχοντος μήνα, προγραμματίζεται  παναγροτικό, πανκτηνοτροφικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.   Εντός της επόμενης εβδομάδας, θα διεξαχ... (συνέχεια)
07-08-2015
Παρά τις προβλέψεις για μείωση της παγκόσμιας παραγωγής δημητριακών την περίοδο 2015/2016 κυρίως λόγω των άσχημων καιρικών στην Ε.Ε. και στον Καναδά, στις τελευταίες του εκτιμήσεις το Διεθνές Συμβούλιο Δημητριακών (IGC) αντισταθμίζει τις προβλέψεις κάνοντας λόγο για καλή σοδειά στην Κίνα, ειδικά για καλαµπόκι, και σε ΗΠΑ, ειδικά για σόργο. Παρόλα αυτά, µειωµένη κατά 1 εκατ. τόνους στους 710 εκατ. τόνους, εκτιµάται ότι θα είναι η παγκόσµια παραγωγή σιταριού µε βάση τις προβλέψεις IGC. Ειδικότερα ... (συνέχεια)
06-08-2015
Στο θέμα της φορολόγησης των αγροτών αναφέρθηκε χθες - κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο ΥΠΑΠΕΝ (Αχαρνών 2) - ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου (λίγο πριν πάρει τον λόγο στο βήμα ο κ. Αλ. Τσίπρας). Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Αποστόλου, η οριζόντια φορολόγηση του αγροτών ξεπερνά την κοινή λογική. Είναι χαρακτηριστικό ότι, η πλειονότητα των αγροτών, δηλαδή περίπου 531.000 αγρότες λαμβάνουν επιδότηση περίπου 1.000 ευρώ έκαστος, ενώ 385 περίπου 600.000 ευρώ (ανα... (συνέχεια)
05-08-2015
Σε συνάντηση 60 εκπροσώπων από 27 Αγροτικές και Συνεταιριστικές Οργανώσεις που έγινε στην Ένωση Βόλου, σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου, παρουσία του προέδρου και του Γενικού Διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά από πολύωρη συζήτηση για τα επικείμενα φορολογικά μέτρα, το κοινό συμπέρασμα ομόφωνα είναι ότι οδηγούμαστε σε γενοκτονία των αγροτών. Γι’ αυτό το λόγο  αποφασίσθηκε ομόφωνα σύσκεψη όλων των Αγροτικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων της Χώρας στην Αθήνα, την Τρίτη 11 Αυγούστου προκειμένου να χαραχθ... (συνέχεια)
04-08-2015
Η αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ, με τριπλασιασμό στο καλύτερο σενάριο, φαίνεται να είναι στις προτεραιότητες των επιπλέον μέτρων που φέρονται να ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση ως προαπαιτούμενο για την υπογραφή του νέου προγράμματος στήριξης. Αντίθετα, φέρονται να συναινούν στην προσωρινή αναβολή της ψήφισης των αλλαγών για τη φορολόγηση των αγροτών για τον Οκτώβριο ή και αργότερα. Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν τίθεται ενδεχόμενο νέων προαπαιτούμενων, ωστόσο οι πληροφο... (συνέχεια)
03-08-2015
Αν σας έλεγαν, ότι σε δέκα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο τέσσερις εταιρείες, που θα αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα διοχετεύουν σε μία μόνο εταιρεία, με σκοπό να τα εξάγει, εξουδετερώνοντας κάθε παραγωγό ή αγρότη, που δεν συνεργαζόταν, θα λέγατε, ότι συνωμοσιολογούμε. Αν σας παραθέταμε τη σχετική μελέτη, που εγκρίθηκε (εκτός από την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους) στο Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014; Για την υλοποίηση του σχεδίου, θα αν... (συνέχεια)
01-08-2015
Με αφορμή σχόλια που αμφισβητούν την πρόθεση του ΕΛΓΑ να καταβάλει αποζημιώσεις για ζημιές στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νίκος Στουπής, σε δηλώσεις του τόνισε: «Ο ΕΛΓΑ μέχρι σήμερα, τέλος Ιουλίου διαρκούντος έτους έχει καταβάλει στους Έλληνες αγρότες το ποσόν των 122.500.000 ευρώ, όταν στο έτος 2014 είχε καταβάλει 106.000.000 ευρώ, εξαντλώντας τις δυνατότητες του ψηφισμένου από την προηγούμενη Διοίκηση προϋπολογισμού και αφού ήδη έχουμε κάνει μια τροποποίησή του. Η τελ... (συνέχεια)
31-07-2015
Οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών θα προχωρήσουν όπως έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, ξεκαθάρισε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, ο οποίος ταυτόχρονα παρουσίασε και το σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω κυρίως της ενίσχυσης των ελέγχων.   Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, το θέμα της φορολόγησης των αγροτών συζητείται αυτές τις ημέρες με τα κλιμάκια των θεσμών. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται οι αλλαγές να μην περιοριστούν στα μέτρα που έχουν π... (συνέχεια)
30-07-2015
Τα ποσοστά επιδότησης για όσους ασχολούνται σε αυτούς τους κλάδους ή θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση κυμαίνονται από 40% έως και 100% επί των επενδυτικών τους σχεδίων. Την κοινοτική χρηματοδότηση μπορούν να τη διεκδικήσουν μέσα από δύο προγράμματα, την «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και το «Επιχειρούμε Δυναμικά». Παρουσιάζουμε τη λίστα αυτών των επαγγελμάτων όπως προκύπτει από την πρώτη ανάγνωση των προδημοσιεύσεων των δύο δράσεων. Αυτά εντάσσονται στην κατηγορία προγραμμάτων του ΕΣΠΑ «Επανεκκί... (συνέχεια)