Ανακοινώσεις

15-10-2015
Το 2016 οι Ευρωπαίοι παραγωγοί θα ωφεληθούν από προγράμματα ύψους 111 εκατ. ευρώ που στοχεύουν στο άνοιγμα νέων αγορών και στην προώθηση της κατανάλωσης, τόσο εκτός όσο και εντός της ΕΕ. Η προώθηση είναι σημαντικό μέρος των μέτρων που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη των αγροτών. H νέα πολιτική προώθησης που ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βοηθήσει τους επαγγελματίες του γεωργικού τομέα να εισέλθουν στις διεθνείς αγορές ή να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους σε αυτές, και ... (συνέχεια)
14-10-2015
        Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ισπανία με 14,9% , ενώ έπονται η Τουρκία με 7,7% , η Ιταλία με 7% , η Ιρλανδία με 6,7% και η Γαλλία με 5,3% Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα στην ανεργία πτυχιούχων καταγράφει πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην έκθεσή του, καταδεικνύει με στοιχεία ότι η Ελλάδα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το ποσοστό, είναι σχεδόν... (συνέχεια)
13-10-2015
Ανακοινώθηκαν 4 δράσεις του νέου ΕΣΠΑ ενώ η προδημοσίευσή τους στοχεύει στην καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερόμενων και στην ανοικτή διαβούλευση. Η υποβολή των προτάσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων και θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας «η διαδικασία της προδημοσίευσης στοχεύει στην καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερόμενων και την ανοικτή διαβούλευση, προκειμένου να βελτιστοποιηθούν τα χαρακτηριστικά των δράσεων».   Τ... (συνέχεια)
12-10-2015
Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο των φορολογικών επιβαρύνσεων των αγροτών, όπου «όλα είναι μαχητά», σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το δημοσιογράφο Στέργιο Ζιαμπάκα, η οποία δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Ο υπουργός αναλύει την πρόταση που θα καταθέσει στις διαπραγματεύσεις, αισιοδοξώντας για την ευτυχή κατάληξή τους, αλλά και το σχέδιό του για την ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου... (συνέχεια)
10-10-2015
Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που περνούν τα θαλάσσια και ηπειρωτικά σύνορά μας με προορισμό την βόρεια Ευρώπη, συνωστίζονται, περιμένοντας την σειρά τους, στα βόρεια σύνορά μας και ειδικά στην περιοχή της Ειδομένης. Από την πρώτη ημέρα, κοντά τους βρίσκονται οργανώσεις από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, προσπαθώντας να τους περιθάλψουν με ιατρικές υπηρεσίες και να τους βοηθήσουν παρέχοντάς τους τρόφιμα ή ρούχα. Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι των Εταιρειών Ευθυμιάδη καθώς και η ... (συνέχεια)
09-10-2015
Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της λίστας ΕΛΓΑ για το έτος 2015   ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ (συνέχεια)
08-10-2015
Την παραμονή του ΟΓΑ ως αυτόνομου φορέα για την κύρια ασφάλιση των αγροτών επέλεξε η κυβέρνηση, αλλά ως αντιστάθμισμα στις υποχρεώσεις της έναντι του 3ου μνημονίου που υπέγραψε με τους δανειστές οι ασφαλιστικές εισφορές θα ακριβύνουν. Συγκεκριμένα, σε μια 5ετία τουλάχιστον, θα υπάρξει σταδιακή εναρμόνιση των εισφορών του ΟΓΑ με εκείνες του ΙΚΑ, με δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας σε συσχέτιση με το εισόδημα. Το θέμα ανέπτυξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βα... (συνέχεια)
07-10-2015
Από αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση των προγραμμάτων για το ΕΣΠΑ 2014 - 2020.  Για τη νέα προγραμματική περίοδο, η χώρα έχει ένα σύνολο ευρωπαϊκών πόρων ύψους 20 δισ. ευρώ και μαζί με την εθνική συμμετοχή θα αγγίξουν τα 26 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων. Μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει συνέντευξη τύπου του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης υπεύθυνου για το ΕΣΠΑ κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, στην οποία θ... (συνέχεια)
06-10-2015
Αυξημένο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν αγρότες και όσοι εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Ήδη στο Taxisnet έχουν αναρτηθεί 315.000 εκκαθαριστικά σημειώματα που αφορούν στην αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους αγρότες και όσους εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ο συντελεστής του οποίου αυξήθηκε από το 10% στο 13%.   Για τους αγρότες, το εκκαθαριστικό αφορά την αυξημένη προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 55%, που καλούνται να πληρώσουν για τα εισοδήματα το... (συνέχεια)
05-10-2015
Τώρα που τελείωσαν οι φορολογικές δηλώσεις έχουμε να αντιμετωπίσουμε στις ΜΥΦ των αγροτών τις επιδοτήσεις, αλλά και γενικότερα τα έσοδα και τα έξοδα. Η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων του 2014, θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, σύμφωνα με την παράταση που δόθηκε πρόσφατα. Θα προσπαθήσουμε να δούμε αναλυτικά τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν.   1η περίπτωση Αγρότης που δεν είναι ενταγμένος ούτε στο ειδικό, ούτε στο κανονικό καθεστώς. Δεν υποβάλλουν καθόλου ΜΥΦ... (συνέχεια)