Ανακοινώσεις

14-12-2015
Εγκρίθηκε επίσημα το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για την Ελλάδα. Για την περίοδο 2014-2020 θα διατεθούν από τον προϋπολογισμό της ΕΕ 4,7 δισ. ευρώ. Το ελληνικό ΠΑΑ επικεντρώνεται κυρίως στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της ανταγωνιστικότητας, στη διατήρηση και την ενίσχυση των οικοσυστημάτων και στην προώθηση της τοπικής ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές. Θα διατεθεί ενίσχυση στους αγρότες για να καλυφθεί ποσοστό 10,3 % των γεωργικών εκτάσεων βάσει συ... (συνέχεια)
11-12-2015
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ενεργοποιήσει στο site του εφαρμογή από την οποία μπορείτε να δείτε αν θα πάρετε δικαιώματα από το εθνικό απόθεμα και πόσα θα πάρετε.   Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και βάλτε το ΑΦΜ για να μάθετε.     (συνέχεια)
10-12-2015
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενιαία αίτηση ενίσχυσης υπέβαλλαν συνολικά 718.000 παραγωγοί. Από αυτούς, για το 94,2%, δηλαδή για 676.000 παραγωγούς, εκδόθηκαν προσωρινά Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης (ΔΒΕ). Το υπόλοιπο ποσοστό (5,8%) αφορά αιτήσεις παραγωγών οι οποίοι: -είτε κρίθηκαν ως μη ενεργοί γεωργοί (0,8%), -είτε δήλωσαν συνολικές εκτάσεις μικρότερες των 4 στρεμμάτων (2,9%), -είτε κρίθηκαν, για διάφορες αιτίες, μη δικαιούχοι ΔΒΕ με βάση το νέο κανονιστικό πλαίσιο (2,7%). ... (συνέχεια)
09-12-2015
Η υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κα Φ. Αραπατζή, αναφορικά με τη πληρωμή της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Άνθρακες τελικά ο θησαυρός» από την πολυαναμενόμενη διαδικασία πληρωμής της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης. Μία προκαταβολή, που παραδοσιακά και πάγια πιστωνόταν στους δικαιούχους παραγωγούς μέσα στον Οκτώβριο κάθε έτους, έφτασε, επί των ημερών της ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Κυβέρνησης να καταβάλλεται μετά βίας στις ... (συνέχεια)
08-12-2015
Το «πρασίνισμα», που η αλήθεια είναι ότι προκάλεσε τεράστια ανησυχία στους αγρότες, φοβούμενοι απώλειες στις ενισχύσεις, είναι μια σύνθετη διαδικασία, υποχρεωτική πια, που μακροπρόθεσμα θα αποβεί σε όφελος της της αγροτικής παραγωγής. Χτες το βράδυ (7/12) και με την πληρωμή της Βασικής ενίσχυσης σίγουρα θα διαπιστώσατε ότι τα πόσα ήταν κατα πολύ λιγότερα από αυτά που περιμένατε. Πως θα υπολογίσει ένας παραγωγός πόσα χρήματα θα πάρει ακόμη; Το ποσό που πληρώθηκαν χτες οι παραγωγοί ήταν το 90% ... (συνέχεια)
07-12-2015
Απολογισμό πεπραγμένων εντός ενός μηνός για τις επιστροφές των ενισχύσεων που δόθηκαν σε αγρότες μέσω του «πακέτου Χατζηγάκη» ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μέγκα». Αναλυτικότερα, μιλώντας στην εκπομπή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου επισήμανε την ανάγκη να διευθετηθεί το θέμα των ανακτήσεων των αγροτών, που μένει σ... (συνέχεια)
05-12-2015
 Όσοι πήραν πάνω από 15.000 ευρώ από το πακέτο Χατζηγάκη, θα κληθούν να τα επιστρέψουν, λέει ο νόμος Με όριο μέχρι το 15.000 ευρώ, δηλαδή όσο είναι το όριο των ενισχύσεων de minimis (ήσσονος σημασίας), πέρασε η τροπολογία για την ανάκτηση των παράνομων επιδοτήσεων που πήραν οι αγρότες από το “πακέτο Χατζηγάκη” μέσω του ΕΛΓΑ το 2009. Στη διάταξη που αποτελεί μέρος του νόμου για τα βοσκοτόπια γίνεται σαφής αναφορά στην απόφαση καταδίκης της Ελλάδας για το εν λόγω πακέτο αποζημιώσεων. ... (συνέχεια)
04-12-2015
Στο agrotes.eu θέλοντας να βοηθήσουμε όλους τους αγρότες και γνωρίζοντας την αγωνία όλων για την κατανομή των προσωρινών δικαιωμάτων φτιάξαμε για εσάς ένα αναλυτικό οδηγό για το πως θα δείτε τα τα προσωρινά διακαιώματα. Την διαδικασία φροντίσαμε να την κάνουμε όσο πιο απλή μπορούσαμε. Ακολουθεί ο αναλυτικός οδηγός (μπορείτε να κλικάρετε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση): Ανοίγετε το site του ΟΠΕΚΕΠΕ από εδώ: www.opekepe.gr Πατάτε στο σύνδεσμο Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2015... (συνέχεια)
03-12-2015
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πριν από λίγα λεπτά ανάρτησε τους πίνακες με τα δικαιώματα για τις αγροτικές επιδοτήσεις 2015 και οι δικαιούχοι της ΟΣΔΕ μπορούν να δουν τα ποσό που θα λάβουν μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού Επισημαίνεται απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει αίτηση ενιαίας ενίσχυσης το 2015 μέσω της online διαδικασίας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία του λογαριασμού που κατέχουν ήδη (email και κωδικό πρόσβασης) για να αποκτήσουν πρόσβαση στην παραπάνω εφαρμογή Οι δικαιούχοι... (συνέχεια)
03-12-2015
Διαψεύδονται μέχρι στιγμής οι προσδοκίες των αγροτών για την προκαταβολή των άμεσων ενισχύσεων της νέας ΚΑΠ έως την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, καθώς η αναμενόμενη ανάρτηση των προσωρινών δικαιωμάτων των δικαιούχων την χθες Τετάρτη δεν έγινε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς μάλιστα να έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επίσης, δεδομένου ότι σήμερα είναι γενική πανελλαδική απεργία, πολύ δύσκολα θα αναρτηθούν, γεγονός που προσθέτει νέες δυσκολίες στην τελ... (συνέχεια)