Ανακοινώσεις

21-12-2015
Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε οδηγό με ερωτήσεις απαντήσεις για τους φορολογουμένους σχετικά με τις διαδικασίες για την υποβολή της αίτησης και την καταβολή του επιδόματος. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν υποβληθεί 200.000 αιτήσεις στην ειδική εφαρμογή του ΤΑΧΙS. Υπενθυμίζεται ότι για όσους υποβάλλουν αίτηση έως το τέλους του έτους, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα τους καταβληθεί το επίδομα έως τις 2 Φεβρουαρίου ενώ για τις αιτήσεις οι οποίες θα υποβληθούν από την 1η Ι... (συνέχεια)
18-12-2015
Η Fendt τα πήρε όλα και έφυγε. Το 1050 Vario της Fendt πήρε τελικά το πολυπόθητο βραβείο του καλύτερου τρακτέρ του 2016 διαλύοντας κυριολεκτικά τον ανταγωνισμό που ήταν πολύ μεγάλος. Σημειωτέον αυτή ήταν η πέμπτη φορά από τις αρχές του θεσμού που βραβεύεται η Fendt. Ο θεσμός της βράβευσης του καλύτερου τρακτέρ της χρονιάς στην Ευρώπη ξεκίνησε το 1998 και ήταν ιδέα του Ιταλικού περιοδικού Trattori  και συμπτωματικά νικητής της πρώτης χρονιάς ήταν και πάλι η Fendt με το τρακτέρ Favo... (συνέχεια)
17-12-2015
Στις χώρες που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις του πραγματικού γεωργικού εισοδήματος ανά εργαζόμενο και η Ελλάδα, με ποσοστό 12,1%, δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για το 2015, την ώρα που η αγροτική εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφει μείωση της τάξης του 1,8%. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat, για το 2015 σε σχέση με το 2014, η μείωση της αγροτικής εργασίας σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους παραγωγής συγκράτησε την... (συνέχεια)
16-12-2015
Η στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελεί το 2ο πυλώνα της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, μέσω του οποίου παρέχεται σε κάθε κράτος μέλος συγκεκριμένο ποσό χρηματοδοτικής συμμετοχής της ΕΕ για τη εφαρμογή σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο συγχρηματοδοτούμενων πολυετών προγραμμάτων. Συνολικά για τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, προβλέπονται 118 προγράμματα. Για την Ελλάδα το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) ύψους 5,9 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2014-2020 εγκρίθηκε επίσημα από την... (συνέχεια)
15-12-2015
Το φλέγον ζήτημα του αποκλεισμού αγροτών και κτηνοτρόφων από την πληρωμή της μειωμένης και καθυστερημένης προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, επαναφέρει η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή με σχετική ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που υπογράφουν άλλοι 7 συνάδελφοί της. Η Σερραία Βουλευτής επανέρχεται στο συγκεκριμένο μείζον ζήτημα, έπειτα και από τη σκληρή ανακοίνωση της αμέσως μετά την πληρωμή της 7ης Δεκεμβρίου και ... (συνέχεια)
14-12-2015
Εγκρίθηκε επίσημα το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για την Ελλάδα. Για την περίοδο 2014-2020 θα διατεθούν από τον προϋπολογισμό της ΕΕ 4,7 δισ. ευρώ. Το ελληνικό ΠΑΑ επικεντρώνεται κυρίως στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της ανταγωνιστικότητας, στη διατήρηση και την ενίσχυση των οικοσυστημάτων και στην προώθηση της τοπικής ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές. Θα διατεθεί ενίσχυση στους αγρότες για να καλυφθεί ποσοστό 10,3 % των γεωργικών εκτάσεων βάσει συ... (συνέχεια)
11-12-2015
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ενεργοποιήσει στο site του εφαρμογή από την οποία μπορείτε να δείτε αν θα πάρετε δικαιώματα από το εθνικό απόθεμα και πόσα θα πάρετε.   Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και βάλτε το ΑΦΜ για να μάθετε.     (συνέχεια)
10-12-2015
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενιαία αίτηση ενίσχυσης υπέβαλλαν συνολικά 718.000 παραγωγοί. Από αυτούς, για το 94,2%, δηλαδή για 676.000 παραγωγούς, εκδόθηκαν προσωρινά Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης (ΔΒΕ). Το υπόλοιπο ποσοστό (5,8%) αφορά αιτήσεις παραγωγών οι οποίοι: -είτε κρίθηκαν ως μη ενεργοί γεωργοί (0,8%), -είτε δήλωσαν συνολικές εκτάσεις μικρότερες των 4 στρεμμάτων (2,9%), -είτε κρίθηκαν, για διάφορες αιτίες, μη δικαιούχοι ΔΒΕ με βάση το νέο κανονιστικό πλαίσιο (2,7%). ... (συνέχεια)
09-12-2015
Η υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κα Φ. Αραπατζή, αναφορικά με τη πληρωμή της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Άνθρακες τελικά ο θησαυρός» από την πολυαναμενόμενη διαδικασία πληρωμής της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης. Μία προκαταβολή, που παραδοσιακά και πάγια πιστωνόταν στους δικαιούχους παραγωγούς μέσα στον Οκτώβριο κάθε έτους, έφτασε, επί των ημερών της ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Κυβέρνησης να καταβάλλεται μετά βίας στις ... (συνέχεια)
08-12-2015
Το «πρασίνισμα», που η αλήθεια είναι ότι προκάλεσε τεράστια ανησυχία στους αγρότες, φοβούμενοι απώλειες στις ενισχύσεις, είναι μια σύνθετη διαδικασία, υποχρεωτική πια, που μακροπρόθεσμα θα αποβεί σε όφελος της της αγροτικής παραγωγής. Χτες το βράδυ (7/12) και με την πληρωμή της Βασικής ενίσχυσης σίγουρα θα διαπιστώσατε ότι τα πόσα ήταν κατα πολύ λιγότερα από αυτά που περιμένατε. Πως θα υπολογίσει ένας παραγωγός πόσα χρήματα θα πάρει ακόμη; Το ποσό που πληρώθηκαν χτες οι παραγωγοί ήταν το 90% ... (συνέχεια)