Ανακοινώσεις

05-12-2015
 Όσοι πήραν πάνω από 15.000 ευρώ από το πακέτο Χατζηγάκη, θα κληθούν να τα επιστρέψουν, λέει ο νόμος Με όριο μέχρι το 15.000 ευρώ, δηλαδή όσο είναι το όριο των ενισχύσεων de minimis (ήσσονος σημασίας), πέρασε η τροπολογία για την ανάκτηση των παράνομων επιδοτήσεων που πήραν οι αγρότες από το “πακέτο Χατζηγάκη” μέσω του ΕΛΓΑ το 2009. Στη διάταξη που αποτελεί μέρος του νόμου για τα βοσκοτόπια γίνεται σαφής αναφορά στην απόφαση καταδίκης της Ελλάδας για το εν λόγω πακέτο αποζημιώσεων. ... (συνέχεια)
04-12-2015
Στο agrotes.eu θέλοντας να βοηθήσουμε όλους τους αγρότες και γνωρίζοντας την αγωνία όλων για την κατανομή των προσωρινών δικαιωμάτων φτιάξαμε για εσάς ένα αναλυτικό οδηγό για το πως θα δείτε τα τα προσωρινά διακαιώματα. Την διαδικασία φροντίσαμε να την κάνουμε όσο πιο απλή μπορούσαμε. Ακολουθεί ο αναλυτικός οδηγός (μπορείτε να κλικάρετε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση): Ανοίγετε το site του ΟΠΕΚΕΠΕ από εδώ: www.opekepe.gr Πατάτε στο σύνδεσμο Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2015... (συνέχεια)
03-12-2015
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πριν από λίγα λεπτά ανάρτησε τους πίνακες με τα δικαιώματα για τις αγροτικές επιδοτήσεις 2015 και οι δικαιούχοι της ΟΣΔΕ μπορούν να δουν τα ποσό που θα λάβουν μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού Επισημαίνεται απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει αίτηση ενιαίας ενίσχυσης το 2015 μέσω της online διαδικασίας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία του λογαριασμού που κατέχουν ήδη (email και κωδικό πρόσβασης) για να αποκτήσουν πρόσβαση στην παραπάνω εφαρμογή Οι δικαιούχοι... (συνέχεια)
03-12-2015
Διαψεύδονται μέχρι στιγμής οι προσδοκίες των αγροτών για την προκαταβολή των άμεσων ενισχύσεων της νέας ΚΑΠ έως την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, καθώς η αναμενόμενη ανάρτηση των προσωρινών δικαιωμάτων των δικαιούχων την χθες Τετάρτη δεν έγινε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς μάλιστα να έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επίσης, δεδομένου ότι σήμερα είναι γενική πανελλαδική απεργία, πολύ δύσκολα θα αναρτηθούν, γεγονός που προσθέτει νέες δυσκολίες στην τελ... (συνέχεια)
02-12-2015
Όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, θα ανακοινωθούν τα προσωρινά δικαιώματα βασικής ενίσχυσης όλων των αγροτών-δικαιούχων επιδότησης ανά ΑΦΜ. Πώς προέκυψαν όμως αυτά τα νούμερα που θα δουν οι αγρότες δίπλα στο ΑΦΜ τους; Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα προέβη σε υπολογισμό των δικαιωμάτων τους με βάση το έτος 2013 (και για όσους δεν ήταν δικαιούχοι μέχρι τώρα, το 2014), χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο. Όπως συμβαίν... (συνέχεια)
01-12-2015
Μια αρκετά σοκαριστική μελέτη δημοσιεύουν τα διεθνή μίντια και αφορά σε στοιχεία περιπτώσεων κτηνοβασίας στην Ελβετία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι που κατοικούν στη χώρα της δυτικοκεντρικής Ευρώπης, επιτίθενται σε άλογα με σκοπό ακόλαστες πράξεις, κάτι που έχει θορυβήσει αρκετά τις φιλοζωικές οργανώσεις. Μόλις το 2014, καταγράφηκαν 1.709 κρούσματα κτηνοβασίας με ένα άλογο να πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κάθε τρεις ημέρες –το περασμένο έτος καταγράφηκαν 105 περ... (συνέχεια)
30-11-2015
H ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα προτείνει στους «θεσμούς» ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης της φορολογίας εισοδήματος για το 2016, το οποίο θα προβλέπει το «μοντέλο» της μιας βασικής φορολογικής κλίμακας, με την οποία κάθε φυσικό πρόσωπο (και οι αγρότες) θα φορολογείται για το άθροισμα των εισοδημάτων του απ’ όλες τις πηγές (μισθούς, συντάξεις, επιχειρηματικές δραστηριότητες, γεωργικές εκμεταλλεύσεις, ενοίκια, τεκμαρτά μισθώματα, μερίσματα, δικαιώματα κ.λπ.). Η μία παραλλαγή της ενια... (συνέχεια)
28-11-2015
Στο ακέραιο θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά που τους αναλογούν από τις ενισχυτικές αποζημιώσεις, διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία παρακράτηση για ασφαλιστικές ή φορολογικές τους οφειλές. Ο κ. Αποστόλου διαβεβαίωσε ακόμα ότι θα δοθεί παράταση για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους η οποία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και ξεκαθάρισε ότι όλες οι αγροτικές ενισχύσεις... (συνέχεια)
27-11-2015
Έτοιμος για την προκαταβολή του 70% της βασικής ενιαίας ενίσχυσης της νέας ΚΑΠ είναι ο μηχανισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως διαπιστώθηκε μετά από συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όμως δεδομένου ότι ήδη βρισκόμαστε στο τέλος Νοεμβρίου, επελέγη τελικά, ως καλύτερη λύση, να μετατεθεί για λίγες μέρες η πληρωμή και να γίνει «εκκαθάριση» της βασικής ενίσχυσης σε ποσοστό 90%, όπως δίνει τη δυνατότητα ο κοινοτικός κανονισμός εφόσον μπούμε στο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο,... (συνέχεια)
26-11-2015
Ειδοποιητήρια λαμβάνουν αυτές της ημέρες χιλιάδες αγρότες, με αυξημένες εισφορές του α' εξαμήνου του 2015, που πρέπει να πληρώσουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Η αποστολή των ειδοποιητηρίων ξεκίνησε φέτος με σημαντική καθυστέρηση. Η αύξηση των εισφορών οφείλεται στο νόμο 3986 του 2011, ο οποίος προβλέπει αυτόματη αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας κάθε 3 χρόνια. Η πρώτη έγινε το 2012 και η επόμενη πραγματοποιείται φέτος. Έτσι περίπου 350.000 αγρότες οδηγούνται από την 2η ασφαλιστική κατηγορία στην 3η και... (συνέχεια)