Ανακοινώσεις

05-09-2015
Η ΔΕΘ  με τα πάνω από 80 χρόνια ιστορίας αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της οικονομικής , πολιτιστικής , κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Ελλάδας με διεθνή ακτινοβολία. Σε μια περίοδο την οποία η χώρα μας αναζητά την έξοδο από την ύφεση, η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας και η ενδυνάμωση αναπτυξιακών θεσμών, όπως ηΔΕΘ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.  Η αντοχή της στο χρόνο και η επικαιροποίηση του περιεχομένου της αποδεικνύει ότι είνα... (συνέχεια)
04-09-2015
Έως το τέλος του χρόνου είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό την προϋπόθεση της οικονομικής σταθερότητας, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης σε σχετική συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, περιγράφοντας και τον επικείμενο νέο αναπτυξιακό νόμο. Παράλληλα, ανακοίνωσε  ότι θα δοθεί σε νέους φοιτητές ή σε φοιτητές Erasmus η δυνατότητα να ανοίγουν νέους λογαριασμούς. Επίσης, και οι υποψήφιοι βουλευτές θα μπορούν να ανοίξουν ειδικό λογαρι... (συνέχεια)
02-09-2015
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Δημήτρης Μελάς συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους κτηνοτροφικών, αγροτικών συλλόγων και αλιέων από διάφορες περιοχές της χώρας. Οι παραγωγοί έθεσαν στον Αναπληρωτή Υπουργό τα προβλήματα που σχετίζονται με την επιβίωσή τους, όπως το υψηλό κόστος παραγωγής και ενέργειας, θέματα φορολογίας, ασφαλιστικών εισφορών, ρευστότητας και πληρωμών, χρηματοδοτήσεων, της νέας ΚΑΠ, προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι από τις ζωονόσους κ.ά. Ο κ. Μελά... (συνέχεια)
01-09-2015
Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας πληροφορήθηκε για την αξιόλογη πρωτοβουλία του ΥΠΑΠΕΝ σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» σχετικά με τηνπαροχή δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και τη συμμετοχή των αγροτών στις εξετάσεις πιστοποίησης χωρίς καμία επιβάρυνση πέραν του προβλεπόμενου παραβόλου. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των συνεργαζόμενων με αυτούς γεωτεχνικών στον τ... (συνέχεια)
31-08-2015
Αξιοποιώντας μια πρόσφατη ευρωπαϊκή συμφωνία για τις «μεταλλαγμένες» καλλιέργειες, η Ελλάδα και η Λετονία κατάφεραν να εξαιρεθούν από την πανευρωπαϊκή αδειοδότηση μιας ποικιλίας καλαμποκιού της Monsanto. Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι το μόνο γενετικά τροποποιημένο φυτό που καλλιεργείται σήμερα στην ΕΕ. Η αμερικανική Monsanto δήλωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση των δύο κυβερνήσεων, τις κατηγορεί όμως ότι αγνοούν τα επιστημονικά στοιχεία για την ασφάλεια του καλαμποκιού Mon810. Μέχρι τον περα... (συνέχεια)
29-08-2015
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του νέου υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  Δημήτρη Μελά, ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου παρέδωσε, μεταξύ άλλων, στον κ. Μελά: Τον κατάλογο των προγραμματισμένων πληρωμών προς τους δικαιούχους αγρότες για το μήνα Σεπτέμβριο, συνολικού ύψους 229 εκατ. ευρώ, για τις οποίες έχουν ήδη δεσμευθεί τα αντίστοιχα ποσά. (ο κατάλογος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου) Το νομοσχέδιο για τις Βοσ... (συνέχεια)
28-08-2015
Το Τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. διοργανώνει Ημερίδα στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης ΑΡΙΣΤΕΙΑ με τίτλο "Συνδυασμός φωτοκαταλυτικών και φυσικών μεθόδων με αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας για την αδρανοποίηση και επαναχρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων που περιέχουν φυτοφάρμακα" (PhotoWetSun).   Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 10:00-14:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι εισηγήσεις θα περιλ... (συνέχεια)
27-08-2015
Οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι των περιοχών Εμμανουήλ Παππά, Βισαλτίας και Νιγρίτας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στις 16 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ άλλων οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για θέματα σχετικά με τη φορολογία και το ασφαλιστικό τους. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Γιάννης Παναγής, υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα των Σερρών είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν δυναμικά σ... (συνέχεια)
26-08-2015
Μειωμένη αναμένεται να είναι η φετινή κινέζικη παραγωγή βάμβακος, καθώς οι αγρότες της χώρας στράφηκαν σε πιο κερδοφόρες καλλιέργειες, όπως αυτή του καλαμποκιού. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κινεζικής Ένωσης Βάμβακος (CCA), που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, η φετινή παραγωγή της χώρας αναμένεται να κυμανθεί στους 5,5 εκατ. τόνους. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα υπάρξει μείωση, σε ποσοστό –15%, σε σχέση με την περσινή παραγωγή, η οποία κυμάνθηκε στους 6,5 εκατ. τόνους. Όπως υποστηρίζει η CCA, η μ... (συνέχεια)
25-08-2015
Σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση του Αμερικανικού Υπ. Γεωργίας (Αύγουστος 2015), η παγκόσμια παραγωγή σίτου εμπορικής περιόδου 2015/16 προβλέπεται ότι θα ανέλθει στους 727 εκ τόνους περίπου, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό. Η αυξημένη παραγωγή του Καζακστάν, Ρωσίας, Τουρκίας και Ουκρανίας αντισταθμίζουν την μειωμένη παραγωγή της Αργεντινής , Καναδά και των ΗΠΑ. Η παγκόσμια κατανάλωση σίτου προβλέπεται αυξημένη στους 715 εκ. τον, αλλά υπολειπόμενη της παραγωγής, ενώ  αύξηση (+5,6%) θα... (συνέχεια)