Ανακοινώσεις

08-11-2013
Υπέρ της φορολόγησης της ακίνητης επριουσίας, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και προοδευτικότητα βάσει της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας του κάθε φορολογουμένου, με έναν μεγάλο αριθμό φορολογικών συντελεστών, τάσσεται η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), η οποία μελέτησε το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρος ακινήτων και έκανε σχετικές παρατηρήσεις. Οπως, λέει η γνωμοδότηση της ΟΚΕ, με το σχ/ν προβλέπεται η κατάργηση, από 1/1/2014, του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) ... (συνέχεια)
07-11-2013
Η διατήρηση και η χρήση των γεωργικών μηχανημάτων μιας γεωργικής εκμετάλλευσης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μέγεθος μετά την αξία των χωραφιών στο κόστος παραγωγής. Γι’ αυτό η σωστή επιλογή, η συντήρηση και η χρήση είναι καίριας σημασίας για το χαμηλό κόστος παραγωγής και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης. Το κόστος χρήσης ενός μηχανήματος αποτελείται από μια σειρά επιμέρους δαπανών που γίνονται κάθε χρόνο. Ένα πρώτο στοιχείο είναι η απόσβεση του μηχανήματος δηλαδή η αποπληρωμή του δανείου... (συνέχεια)
06-11-2013
Δεκτά έκανε η τρόικα τα μέτρα του υπουργείου Εργασίας μέσα από τις οποίες ενισχύεται η εισπραξιμότητα των εισφορών, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (5/11/2013). Στα μέτρα περιλαμβάνεται και ο συμψηφισμός των κοινοτικών επιδοτήσεων των αγροτών με τις εισφορές που δεν καταβάλλονται στον ΟΓΑ. Τα μέτρα που παρουσίασε χθες στους εκπροσώπους των δανειστών το υπουργείο Εργασίας είναι: Κατασχέσεις. Το μέτρο θα αφορά όσους χρωστούν στα Ταμεία πάνω από 5.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 600.00... (συνέχεια)
05-11-2013
Χρονιά των ρεκόρ είναι η φετινή για την Bayer, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν επʼ ευκαιρία των 150 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας. Ο τζίρος για το 2013 υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κινείται στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 100 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι  πλέον η Bayer,  είναι η μεγαλύτερη εταιρεία της Γερμανίας από άποψη κεφαλαιοποίησης, μετά τη Siemens. Από τον Οκτώβριο του 2010,... (συνέχεια)
04-11-2013
Δημοσιεύτηκε η απόφαση με τίτλο: «Καθορισμός προωθούμενων ειδών, ποικιλιών οσπριοειδών και κτηνοτροφικών φυτών της οικογένειας των ψυχανθών». Δείτε τη σχετική απόφαση   Υ.Α αριθμ. 1457/124624/14-10-13(ΦΕΚ 2744/β/29-10-13) (συνέχεια)
02-11-2013
Αξιότιμες/οι κες/κοι. Στις 18-9-2013, όταν διέρρευσαν στα ΜΜΕ οι πρώτες πληροφορίες για το σχεδιαζόμενο φόρο επί των αγροτεμαχίων, δημοσιοποιήσαμε την πλήρη αντίθεσή μας τόσο ως προς την εφαρμογή ενός φόρου επί των καλλιεργούμενων αγροτεμαχίων, λόγω του ότι το έδαφος αποτελεί συντελεστή παραγωγής μιας γεωργικής εκμετάλλευσης, όσο και ως προς τον τρόπο υπολογισμού αυτού του φόρου. Δυστυχώς, το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε για δημόσια διαβούλευση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη τόσο στη φιλοσοφία, ό... (συνέχεια)
01-11-2013
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι αναγκαίοι, από τον Κοινοτικό Κανονισμό διασταυρωτικοί έλεγχοι και όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες από πλευράς υπουργείου και του εποπτευόμενου φορέα, του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε η πληρωμή της προκαταβολής του περίπου 1 δις € να πληροί τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην πληρωμή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης του έτους 2013. Η... (συνέχεια)
31-10-2013
Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Η αύξηση κατανάλωσης καυσόξυλων από το 2009 έως το 2012 άγγιξε περίπου το 70%, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ενώ ακόμη δεν υπάρχει ο απολογισμός για το 2013. «Ο καθένας γνωρίζει σήμερα το πρόβλημα» ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Χρήστος Ζερεφός, καθηγητής της Φυσικής της Ατμόσφαιρας, τονίζοντας πως, όπως στο παρελθόν υπήρχε ο μεγάλος και ο μικρός δακτύλιος στην Αθήνα για το νέφος, η αντ... (συνέχεια)
30-10-2013
Κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, το βράδυ της Τρίτης (29/10/2013), υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά και έπειτα από παρέμβαση του πρωθυπουργού, δεν θα φορολογηθούν οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη, όπως θερμοκήπια, στάνες, αποθήκες γεωργικών μηχανημάτων. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζεται συγκεκριμένα ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν με τον ενιαίο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΑ) οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργι... (συνέχεια)