Ανακοινώσεις

09-01-2016
Σύμφωνα με έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ο Προϊστάμενος που υπηρετεί στο Εργαστήριο Ελέγχου Κυκλοφορίας Ζωοτροφών Θεσσαλονίκης (υπάγεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) εμφάνισε παραστατικά στην υπηρεσία του από τα οποία προέκυπτε ότι είχε πραγματοποιήσει για υπηρεσιακές ανάγκες την διετία 2012-2014 εκτός έδρας μετακινήσεις με το ΙΧ του που ξεπερνούσαν τα 65.000 χιλιόμετρα. Όμως από τον έλεγχο που διενήργησαν οι επιθεωρητές του δημοσίου προέκυψαν ανύπα... (συνέχεια)
08-01-2016
Τα νούμερα είναι αμείλικτα, σημαντικό κομμάτι του αγροτικού εισοδήματος που κλιμακούμενο πλησιάζει το 1/3 θα χαθεί από τις τσέπες των ελλήνων αγροτών εάν εφαρμοστούν οι υπάρχουσες προβλέψεις του σχεδίου νόμου για το νέο ασφαλιστικό, όπως αυτό έχει δοθεί στην δημοσιότητα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κατρούγκαλο, την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Ουσιαστικά, εάν παραμείνει το σχέδιο νόμου ως έχει, οι ασφαλιστικές εισφορές θα λειτουργήσουν ως δεύτερη φορο... (συνέχεια)
07-01-2016
Το κάλεσμα: «Με αφορμή το πανελλαδικό κάλεσμα των συντονιστικών το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στο Βελλίδειο Θεσσαλονίκης για την απόφαση κοινής ημερομηνίας για την έξοδο των τρακτέρ στους δρόμους αλλά και την εξέλιξη της παράτασης προς ψήφιση του φορολογικού, η επιτροπή αγώνα αγροτών κτηνοτρόφων και νέων αγροτών του νομού Λάρισας συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση και καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς του νομού τους εκπροσώπους των νέων αγροτών τις ομοσπονδίες κτηνοτ... (συνέχεια)
05-01-2016
Η συγχώνευση του ΟΓΑ με τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία σε ένα Ενιαίο Φορέα κοινωνικής Ασφάλισης, με σταδιακή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έως το 2020, προβλέπονται μεταξύ άλλων ανατροπών στις 170 σελίδες του σχεδίου του νέου ασφαλιστικού, που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στους πολιτικούς αρχηγούς και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην συνέχεια απέστειλε στους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας.  Ειδικά για τις ασφαλιστικές εισφορές τ... (συνέχεια)
04-01-2016
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Σερρών ενημερώνει τους δικαιούχους των Δράσεων 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές», (προσκλήσεις 4542 και 2340) και 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού», (προσκλήσεις 4539 και 5597) του Μέτρου 2.1.4., ότι έχουν εκδοθεί οι αναλυτικές καταστάσεις πληρωμής του έτους 2013 και έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας. Υπολογίστηκε το ποσό ενίσχυ... (συνέχεια)
31-12-2015
Σας ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά! Ο νέος χρόνος να μας βρει όλους με υγεία και αισιοδοξία. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη και τη συνεργασία σας. Στέργιος, Δημήτρης, Αποστόλης         (συνέχεια)
30-12-2015
Αίσια κλείνει ο χρόνος όσον αφορά στο θέμα της καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων του Ο.Γ.Α. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός το θέμα της καταβολής του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών διευθετείται αύριο (30/12) όπου και θα καταβληθούν χρήματα σε 715.703 δικαιούχους. Η ανακοίνωση του ΟΓΑ αναφέρει τις προϋποθέσεις ώστε να λάβει κάποιος το επίδομα ενώ οδηγίες δίνονται και στις περιπτώσεις όπου κάποιος δικαιούται το... (συνέχεια)
29-12-2015
Φαίνεται πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν ήταν έτοιμοι να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για για να γίνουν οι πληρωμές του 2014 για τα περισσότερα προγράμματα σε όλη τη χώρα, παρά τα όσα πληροφορούσαν από το ΥΠΑΑΤ... Είναι λογικό να μη μπορεί να πληρωθεί το 2014, όταν δεν έχει πληρωθεί το 2013 ακόμα για πολλά προγράμματα και όταν στο τελευταίο τρίμηνο έγιναν τόσες πληρωμές… Μέσα σε 2 μήνες το ΥΠΑΑΤ προσπάθησε να πληρώσει όσα δεν είχαν πληρωθεί 3 χρόνια τώρα, αλλά λογάριασε χωρίς την ξενοδόχ... (συνέχεια)
28-12-2015
Εκδόθηκαν οι αναλυτικές καταστάσεις πληρωμής του 2013, για την βιολογική γεωργία και έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων των αρμοδίων υπηρεσιών της Π.Ε. Σερρών. Υπολογίστηκε το ποσό ενίσχυσης των 1.329.803,56 € για 315 από τους 370 δικαιούχους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ένσταση κατά των καταστάσεων πληρωμής έως 31 Δεκεμβρίου 2015. Οι ενστάσεις θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Σερρών. (συνέχεια)
23-12-2015
Νέες δεσμεύσεις για πληρωμή της προκαταβολής για την εξισωτική αποζημίωση 2015 εντός του έτους σε συνδυασμό με τις αποζημιώσεις για τη ζωική παραγωγή (οζώδης, βρουκέλλωση) ύψους 10 εκατ. ευρώ, ανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου για τα νέα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης, το μεσημέρι της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου. Όπως είπε ο υπουργός «προχωράμε όπως είπαμε για τις δεσμεύσεις ώστε να μην αφήσουμε εκκρεμότητες μέχρι τέλος του χρόνου. Χθες, προχθέ... (συνέχεια)