Ανακοινώσεις

30-04-2015
Σύμφωνα με τη μελέτη, από τους εννέα κλάδους του μη χρηματοπιστωτικού τομέα που εξετάστηκαν, αύξηση πωλήσεων εμφάνισαν κυρίως τα Ορυχεία-Λατομεία και τα Ξενοδοχεία-Εστιατόρια (διψήφια ποσοστά αύξησης) ενώ πολύ μικρή αύξηση εμφάνισαν και οι τομείς της Γεωργίας και των Κατασκευών. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των 21.667 επιχειρήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας, μειώθηκε το 2013 κατά 4,3% σε 149,9 δισ. ευρώ. Σε συνολικό επίπεδο, πάντως, από τα σχετικά δεδομένα προκύπτει ότι η εξέλιξη ήταν και πά... (συνέχεια)
28-04-2015
Καθυστέρηση παρουσιάζει φέτος η σπορά βάμβακος, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου βρίσκεται σε εξέλιξη και οι παραγωγοί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε ένα γρήγορο φύτρωμα με την άνοδο των θερμοκρασιών. Αντίθετα, η σπορά στο καλαμπόκι δεν φαίνεται να επηρεάσθηκε τόσο πολύ από τις καιρικές συνθήκες αφού εξελίχθηκε σχεδόν κανονικά και πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της. Όσον αφορά τις εκτάσεις που θα σπαρθούν φέτος, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα υπάρχει μια μικρή μείωση για το βαμβάκι ... (συνέχεια)
27-04-2015
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε την Πέμπτη 23 Απριλίου ότι η Ελλάδα, αποφεύγοντας να χαρακτηρίσει ευπρόσβλητες αρκετές περιοχές της στις οποίες έχει παρατηρηθεί στις μάζες υπόγειων υδάτων περιεκτικότητα σε νιτρικά ιόντα μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη (50 mg/l), παραβίασε την κοινοτική οδηγία 91/676, η οποία έχει ως σκοπό τη μείωση της ρυπάνσεως των υδάτων που προκαλείται άμεσα ή έμμεσα από νιτρικά ιόντα γεωργικής προελεύσεως. Πρόκειται για τις περιοχές του ποταμού Έβρου, της Θεσσαλονίκης,... (συνέχεια)
24-04-2015
Έως το 2020 θα ισχύει το αυτοκόλλητο ελέγχου το οποίο θα προμηθεύονται και θα πρέπει μετά να ανανεώνουν ανά τριετία (μετά το 2020), όσοι χρησιμοποιούν ψεκαστικά μηχανήματα και εξοπλισμό.   Το σήμα θα είναι υποχρεωτικό από το Νοέμβριου του 2016 και μετά για όλους τους κατόχους ψεκαστικών, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Παράλληλα, στα 1.700 ευρώ ορίζεται το κόστος εξουσιοδότησης ώστε οι ενδιαφερόμενοι να πιστοποιηθούν ως Σταθμοί Ελέγχου και να δίνουν το εν λόγω αυτοκόλλητο σύμφωνα μ... (συνέχεια)
23-04-2015
Η οικογενειακή εργασία και η αλληλοβοήθεια μεταξύ των γεωργών ενισχύθηκαν τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις, έναντι μορφών εργασίας με αμοιβή, όπως η χρήση μονίμων και εποχικών εργατών. Επιπλέον, η πλειοψηφία των ημερών εργασίας προέρχεται από την απασχόληση των κατόχων των εκμεταλλεύσεων και των μελών της οικογένειάς τους. Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στα βασικά συμπεράσματα της «Έρευνας Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων», του έτους 2013 σε σύγκρι... (συνέχεια)
22-04-2015
Την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να υπερφορολογήσει 620.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τουλάχιστον 200.000 λοιπούς φορολογούμενους που δηλώνουν και γεωργικά εισοδήματα κρύβει το έντυπο της φετινής φορολογικής δήλωσης, η τελική μορφή του οποίου οριστικοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Το βασικό έντυπο Ε1 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, το οποίο πρέπει να υποβάλουν φέτος όλοι οι ενήλικες πολίτες της χώρας για να δηλώσουν τα εισοδήματα του 2014, έχει αλ... (συνέχεια)
21-04-2015
Εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, η λαϊκίστικη γερμανική εφημερίδα Bild έχει χτίσει το προφίλ του Έλληνα, ως τεμπέλη που κοροϊδεύει τους εργαζόμενους στη Γερμανία και τους παίρνει τα λεφτά για να τα τρώει στα μπουζούκια. Ευτυχώς μία έρευνα του ΟΟΣΑ έρχεται να δώσει την σοβαρή απάντηση στο ποιος είναι τεμπέλης και ποιος όχι και να βάλει τον καθένα στη θέση του.   Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, οι πιο τεμπέληδες λαοί παγκοσμίως... (συνέχεια)
20-04-2015
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοίνωσε τον τρόπο που πιστοποιείται η ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων: 1) Από τις 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, σύμφωνα με το Παράρτημα Β΄ του Ν. 4036/2012. 2) Τα πιστοποιητικά γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, χορηγούνται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής από τη Δ/νση Προστα... (συνέχεια)
18-04-2015
ROMANESCO BROCCOLI   To μπρόκολο αυτό αποτελεί ένα από τα λαχανικά με τα πιο παράξενα σχήματα. Αποτελεί διασταύρωση μεταξύ μπρόκολου και κουνουπιδιού και υπάρχει κυρίως σε τοπικές αγορές .    Χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και συχνά αναφέρεται και ως άνθος του μπρόκολου λόγω του σχήματος του. Αυτό το ιταλικό λαχανικό το οποίο καλλιεργούνταν κάποτε μόνο γύρω από την Ρώμη, παράγει φωτεινά πράσινα κεφάλια  τα οποία αναπτύσσοντ... (συνέχεια)