Ανακοινώσεις

18-02-2019
Ο τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer πραγματοποίησε ενημερωτικές παρουσιάσεις στις 11 και 13 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού και στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων για τους παραγωγούς των ευρύτερων  περιοχών. Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η ενημέρωση των παραγωγών τόσο στην ορθή φυτοπροστασία αναφορικά με ζιζάνια και ασθένειες στα σιτηρά, όσο και στην βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων μέσω  της σωστής ρύθμισης/βαθμονόμησης των ψεκαστικ... (συνέχεια)
15-02-2019
«Η πρόκληση για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία εφεξής, είναι να στραφεί από την επικρατούσα γενική λογική του commodity και ενός μέσου όρου, που υπάρχει στα χαρτιά, αλλά όχι και στην πράξη, στο να αναδείξει την αξία καθημερινών ανθρώπων, οι οποίοι παλεύουν, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, για να εξελίξουν τη δουλειά τους», επισημαίνει ο εμπορικός διευθυντής της Yara Ελλάς, Νίκος Κυριακίδης. Ορμώμενος από την επιχειρηματική διαδρομή, που έχει ακολουθήσει ο κτηνοτρόφος Σοφοκλής Φιλιππίδης από ... (συνέχεια)
14-02-2019
Στην έκθεση Fruit Logistica 2019, που έλαβε χώρα στο Βερολίνο στις 6-8 Φεβρουαρίου, η Bayer ανακοίνωσε σημαντικές συνεργασίες και  παρουσίασε το νέο της χαρτοφυλάκιο κηπευτικών. Η Bayer προωθεί περαιτέρω τη βιώσιμη γεωργία, μέσα από την ενίσχυση διακεκριμένων συνεργασιών «Το IICA, το οποίο διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο στην Αμερική, είναι πραγματικά πρωτοπόροι στην μετάδοση και δημιουργία βιωσιμότητας και καινοτομίας στη γεωργία μέσω συνεργασιών», δήλωσε ο Mathias Kremer, Επικεφαλή... (συνέχεια)
12-02-2019
Σε μια ζεστή εκδήλωση, που αποτέλεσε παράλληλα και ευκαιρία ενός γόνιμου διαλόγου για τις εξελίξεις στον χώρο των λιπασμάτων και την γεωργία, ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) έκοψε την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας (Warehouse35, Αμπελόκηποι) ο Πρόεδρος του ΣΠΕΛ, κ. Νίκος Κουτσούγερας, αναφέρθηκε στην καθοριστική σημασία το... (συνέχεια)
11-02-2019
Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του World Ranking Evoo 2018 (WREVOO) βρέθηκε για πρώτη φορά ένα ελληνικό ελαιόλαδο, ανεβάζοντας έτσι τη χώρα μας στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε αυτή την κατηγορία.   Πρόκειται για το ελαιόλαδο Majestic Blend Flavored Evoo των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου (https://www.bioarmonia.gr/el/) -που βρίσκονται στους πρόποδες Πάρνωνα και Ταϋγέτου στη Λακωνία- το οποίο κατάφερε να διακριθεί και να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία Condimento-Flav... (συνέχεια)
09-02-2019
Η συμφωνία επισφραγίστηκε προ ημερών όπως γράφει η εφημερίδα Ελευθερία στα γραφεία του ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το σχήμα μετρά: 140 ενεργούς συνεταιριστές παραγωγούς και 13.000 στρέμματα. Έως τις 15Φεβρουαρίου θα πρέπει α γνωστοποιηθεί πόσα στρέμματα θα καλλιεργηθούν. Στην κοινή συνεδρίαση των πέντε ομάδων παραγωγών – σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθερίας - συγκροτήθηκε πενταμελής Διαχειριστική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τις διερευνητικές επαφές με τα ... (συνέχεια)
08-02-2019
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» (Υπομέτρο 6.3 του Π.Α.Α. 2014-2020), που αφορά στην παροχή κατ΄αποκοπή οικονομικής ενίσχυσης σε επαγγελματίες αγρότες μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ούτως ώστε αυτές να αναπτύξουν περαιτέρω τις γεωργικές τους δραστηριότητες και να καταστούν «ικανές» να υποστηρίξουν μελλοντική επαγγελματ... (συνέχεια)
07-02-2019
Διερεύνηση μέσω κατάλληλου πειραματισμού, της επίδρασης του “Amino16” τόσο στην απόδοση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου καρπού των χειμερινών σιτηρών, όσο και στην συγκέντρωση του υπολειμματικού ανόργανου αζώτου στο έδαφος μετά την συγκομιδή. Προκειμένου να διερευνηθεί η επίδραση του “Amino16” στην καλλιέργεια των σιτηρών σε πραγματικές συνθήκες αγρού, η ΕΒΥΠ ΕΕ ανέθεσε στον ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» - Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών, την οργάνωση κ... (συνέχεια)
06-02-2019
Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ συνεχίζουν και φέτος τη διοργάνωση εσπερίδων για την αναβάθμιση της βαμβακοκαλλιέργειας και την αύξηση αξίας του προϊόντος. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα, (26 Φεβρουαρίου), στον Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), στις Σέρρες (05 Μαρτίου) και στην Ορεστιάδα (06 Μαρτίου) με κύριο στόχο την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για την Βαμβακοκαλλιέργεια. Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι... (συνέχεια)
05-02-2019
Εντατικές είναι οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της έκθεσης Agrothessaly που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου και διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ HELEXPO. Όπως σημειώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων «στον χώρο της Σκεπαστής οι εργασίες από τον Δήμο Λαρισαίων είναι πυρετώδεις, αφού οι ανάγκες είναι αυξημένες. Είναι η δεύτερη διοργάνωση της Agrothessaly (η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί το 2017) και αποτελεί συνέχεια της Γεωργικής, Κτηνοτρο... (συνέχεια)