Ανακοινώσεις

03-11-2015
Σε υψηλά όλων των εποχών αναμένεται να φτάσει η παραγωγή σιταριού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) το 2015/2016, σύμφωνα με τις μηνιαίες προβλέψεις του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC), ενώ μειωμένη σχεδόν κατά 25% θα είναι φέτος η παραγωγή καλαμποκιού φέτος στους 57,6 εκατ. τόνους από τους 76,2 εκατ. τόνους την προηγούμενη σεζόν. Συγκεκριμένα, το IGC εκτιμά ότι συνολικά η παραγωγή σιταριού της ΕΕ για το 2015/2016 (μαλακό και σκληρό σιτάρι) θα αγγίξει τους 157,7 εκατ. τόνους. Όσον αφορά τις... (συνέχεια)
02-11-2015
Κονδύλια συνολικού ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν από το νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020 για την είσοδο 16.000 νέων γεωργών στο αγροτικό επάγγελμα, ενώ παράλληλα μέσα από την ρύθμιση της νέας ΚΑΠ προβλέπονται ειδικά μέτρα στήριξης των νέων γεωργών και κτηνοτρόφων για μία πενταετία. Το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά, και σύντομα έρχεται νέα χρηματοδοτική «ένεση» με στόχο την ανάκαμψη της νεανικής αγροτικής επιχειρηματικότητας στ... (συνέχεια)
31-10-2015
 Η γνώμη σου μετράει! Ψήφισε τις καλύτερες πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης Αγαπητέ συνεργάτη, Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι η BASF Ελλάς ΑΒΕΕ συμμετέχει στα Bravo Sustainability Awards. Ο Θεσμός Bravo έχει ως στόχο την ανάδειξη και την επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών & δράσεων που κατεγράφησαν από τους συμμετέχοντες Οργανισμούς & Φορείς στο πλαίσιο του Διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα & την Κοινωνική Υπευθυνότητα της Πρω... (συνέχεια)
30-10-2015
Έχετε ακούσει ποτέ για τους σπόρους chia, τα φλαβονοειδή του Glycyrrhiza glabra ή τους σπόρους κράμβης; Ίσως όχι. Ωστόσο, αποτελούν τα "νέα τρόφιμα" και την Τετάρτη (28/10), η ολομέλεια του Ευρωκοιοβουλίου ενέκρινε έκθεση για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησής τους, με 359 ψήφους υπέρ και 202 κατά. Οι νέοι κανόνες έχουν στόνο να ενισχύσουν την ασφάλεια των τροφίμων και να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία, χωρίς να βλάψουν την καινοτομία στην ΕΕ.   Ο κανονισμός της ΕΕ για τα ... (συνέχεια)
29-10-2015
Σε δύσκολη θέση περιέρχονται οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις ως αποτέλεσμα των δυσμενών καιρικών συνθηκών που δεν επέτρεψαν την έγκαιρη συγκομιδή προϊόντων κρίσιμης μάζας όπως το βαμβάκι και το καλαμπόκι. Την ίδια στιγμή, δυσκολίες καταγράφονται στην εξόφληση των παραγωγών ηλίανθου (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ), ενώ η επιδείνωση της εικόνας αγοράς για το σκληρό σιτάρι δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα σε αγροτικές επιχειρήσεις με αροτραίες καλλιέργειες που υπάγονται ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία. Επί πλ... (συνέχεια)
27-10-2015
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Great Exhibitions & Exports-Consulting αναλαμβάνει τη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα. Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η ελληνική συμμετοχή στην προηγούμενη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα με την παρουσία 13 ελληνικών επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.  Ειδικότερα στο ελληνικό ομαδικό περίπτερο, που οργάνωσε η GREAT - Trade Exhibitions & Exports-Consulting, συμμετείχαν οι: BIOselect, CANDIA NUTS SA, DEAR CRETE - KALA... (συνέχεια)
26-10-2015
Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην χώρα μας συνέδριο διεθνούς βεληνεκούς για θέματα αξιοποίησης δεδομένων Παρατήρησης Γης προς ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα.   Το συνέδριο με τίτλο “The role of Earth Observation in Agriculture: towards creating reliable data and new services for a competitive Agri-Sector; The case of AGRO_LESS” θα λάβει χώρα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, ΝΟΕSIS... (συνέχεια)
24-10-2015
Φαίνεται πως για άλλη μια φορά οι διαδικασίες σε αυτή τη χώρα χάνουν το νόημα τους και κάποια μέτρα φτάνουν να λειτουργούν ως καθαρά εισπρακτικά… Σε πολλά εξεταστικά κέντρα φαίνεται πως τις ερωτήσεις δεν τις απαντούν οι παραγωγοί, αλλά οι υπεύθυνοι των κέντρων αυτών… Με τις εξελίξεις αυτές φαίνεται πως το μέτρο των εξετάσεων για τα φυτοφάρμακα, γίνεται από ουσιαστικό… εισπρακτικό… Σύμφωνα με πληροφορίες κινούνται διαδικασίες για έγγραφες καταγγελίες και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με ... (συνέχεια)
23-10-2015
Τον «χάρτη» με τις περιοχές και τους κλάδους που «άντεξαν» στα χρόνια της ύφεσης, παρά την απώλεια συνολικά 1.062.708 θέσεων εργασίας στο διάστημα 2008 - 2015, περιλαμβάνει έκθεση του ΚΕΠΕ υπάρχουν περιθώρια για την ανάκαμψη και την αύξηση της απασχόλησης. Σύμφωνα με τον «χάρτη» από το σύνολο των 1.062.708 θέσεων εργασίας που «χάθηκαν» την περίοδο 2008 – 2015 είναι: Αττική (459.738) Κ. Μακεδονία (174.985) Θεσσαλία (75.313) Δ. Ελλάδα (60.576) Κρήτη (59.283) Πελοπόννησος... (συνέχεια)
21-10-2015
Συνάδελφε Αγρότη - Κτηνοτρόφε Μετά από πρόσκληση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Λάρισα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 250 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, Επιτροπών αγώνα και Μπλόκων, εκπρόσωποι Αλιέων από 37 Νομούς της χώρας από τον Έβρο ως την Κρήτη. Πραγματοποιήθηκε μια πλούσια, ζωντανή συζήτηση στην οποία εκφράστηκε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αλλά και η αποφασιστικότητα μας να διεκδικήσουμε με αγών... (συνέχεια)