Ανακοινώσεις

22-07-2015
«Δεν υπάρχει η λέξη αγρότες στα προαπαιτούμενα» τόνισε μεταξύ άλλων σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος κατά την διάρκεια της εισήγησής του στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, για το 2ο πακέτο προαπαιτούμενων των δανειστών. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, διαβεβαίωσε ότι «δεν ψηφίζεται και δεν πρόκειται να ψηφιστεί άμεσα η οποιαδήποτε φορολόγηση των αγρ... (συνέχεια)
21-07-2015
Σύσκεψη εργασίας με τους βασικούς θεσμικούς φορείς του κλάδου των εισροών του πρωτογενούς τομέα (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές) πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Ιουλίου, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη και των Γενικών Γραμματέων Δημήτρη Γελαλή και Χαράλαμπου Κασίμη. Στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν οι φορείς: ΣΕΣΣΠ, ΕΕΠΕΣ, ΣΠΕΛ, ΕΣΥΦ και ΣΕΒΙΖ.   Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η βέλτιστ... (συνέχεια)
20-07-2015
Σύσκεψη πραγματοποιείται το απόγευμα της Δευτέρας (20/7/2015) στη ΝΔ, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να αποσαφηνισθεί η θέση του κόμματος εν όψει της ψηφοφορίας για το φορολογικό των αγροτών, που θα γίνει στη την Τετάρτη στη Βουλή. Πάντως ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου να μην κατατεθεί την Τετάρτη το φορολογικό των αγροτών. «Είναι πολύ πιθανό να μην ... (συνέχεια)
18-07-2015
Ο κ. Σκουρλέτης αντικαθιστά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος δε μετέχει πλέον στο κυβερνητικό σχήμα.   Στη θέση του Αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιου για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης παραμένει ο Βαγγέλης Αποστόλου, όπως και ο υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης. Εξάλλου, με απόφαση του Πρωθυπουργού συστήνεται Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παναγιώτη Νικολούδη. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ο... (συνέχεια)
17-07-2015
Ισχυρό πλήγμα στη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων φέρνει η επιβολή ΦΠΑ 23% στα αγροτικά εφόδια ανεβάζοντας κατακόρυφα το κόστος παραγωγής.   Μετά από παλινωδίες και απανωτά «γράψε-σβήσε», τα λιπάσματα, οι σπόροι για καλλιέργειες, τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα καθώς επίσης και οι ζωοτροφές και το ζωικό κεφάλαιο (άλογα, βοοειδή, αιγοπρόβατα) μετατάχθηκαν τελικά στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, όπως προκύπτει από το τελικό κείμενο του –ψηφισμένου- πολυνομοσχεδίου το οποίο δημοσιεύθηκε στο Φ... (συνέχεια)
16-07-2015
Με ευρεία πλειοψηφία και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκαν τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας την Τετάρτη (16/7) από την Ολομέλεια της Βουλής. Συγκεκριμένα, 229 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν «ναι». Ο αριθμός των βουλευτών που ψήφισαν «όχι» έφτασε τους 64. Λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή κατατέθηκε «νομοτεχνική βελτίωση» που μετατάσσει μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών από το 13% που βρίσκοντ... (συνέχεια)
15-07-2015
Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών. Βασικό κομμάτι των φορολογικών μέτρων της συμφωνίας αποτελούν οι ανακατατάξεις στο ΦΠΑ η αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης καθώς κα οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών. Ειδικότερα θα προβλέπονται τα ακόλουθα: Η θέσπιση τριών συντελεστών ΦΠΑ (6%, 13% και 23%) Ο χαμηλός συντελεστής 6% θα περιλαμβάνει τα φάρμακα, τα βιβλία και τα εισιτήρια θεάτρων. Ο μεσαίος σ... (συνέχεια)
14-07-2015
Αρχίζει σήμερα Τρίτη, 14 Ιουλίου, η διανομή από τα ΚΕΠ όλης της χώρας των δελτίων του προγράμματος της Αγροτικής Εστίας σε 419.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους που ανέδειξε ως δικαιούχους σχετική ηλεκτρονική κλήρωση. Τα Προγράμματα που υλοποιούνται είναι: 1) Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 85.000 άτομα (συνταξιούχους και ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α. και προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους), διάρκειας έως 15 Μαΐου 2016. 2) Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού για 15.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ... (συνέχεια)
13-07-2015
Νέο δάνειο, της τάξης των 82 - 86 δισ. ευρώ, υπολογίζει το Eurogroup ότι θα χρειαστεί η Ελλάδα την επόμενη τριετία. Τα 70 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα προέλθουν από την Ευρωζώνη, ενώ τα υπόλοιπα 16 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ. Από τα χρήματα αυτά τα 7 δισ. ευρώ θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 20 Ιουλίου, ώστε να αποπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της χώρας προς το εξωτερικό. Βάση της συμφωνίας, για να δοθούν αυτά τα χρήματα θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να περάσει από τη Βουλή, μέχρι την Τετάρτη (15/7/20... (συνέχεια)
11-07-2015
Μάχη με το χρόνο προκειμένου να βρεθεί λύση που θα της επιτρέψει να προμηθευτεί τους απαραίτητους όγκους πρώτων υλών, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των παραγωγικών της μονάδων, δίνει η ELFE AE, καθώς τα διαθέσιμα αποθέματά της σε βασικά συστατικά στοιχεία παραγωγής των λιπασμάτων, όπως είναι ο φωσφορίτης, αρκούν για άλλες περίπου 10-15 ημέρες. Κύρια πρώτη ύλη στην παραγωγή λιπασμάτων είναι ο φωσφορίτης, ο οποίος εισάγεται σε μεγάλες ποσότητες από Αλγερία, Συρία... (συνέχεια)