Ανακοινώσεις

02-06-2015
Απομένει μία ουσιαστικά ημέρα, ώστε να υπαχθoύν οι οφειλέτες ασφαλισμένους του ΟΓΑ στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι ασφαλισμένοι που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στον Οργανισμό, μπορούν να υποβάλουν άμεσα ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) και να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση, εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του Ν.4321/2015. Η εξόφληση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών πραγματοποιείται σε 100 μηνιαίες ισόποσες δόσεις, κατά α... (συνέχεια)
01-06-2015
Η Ρουμανία επιταχύνει προς την κατεύθυνση της προώθησης των έργων Βιομάζας και Βιοαερίου, ως στοιχείου απαραίτητου για τη σωστή ανάπτυξη της οικονομίας της και την ενεργειακή της ανεξαρτησία. Για αυτό και σήμερα ετοιμάζει νέο νόμο για τη Βιομάζα και το Βιοαέριο και νέο νόμο για τη Θέρμανση ενώ ενέκρινε 232 εκατ. Ευρώ από Ευρωπαϊκά κονδύλια για επενδύσεις στον κλάδο. Οι εξελίξεις αυτές αλλά και πολλά άλλα σημαντικά θέματα θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια τουΦόρουμ που θα οργαν... (συνέχεια)
30-05-2015
Με το πέρας της καλλιεργητικής περιόδου του σκληρού σίτου, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοινώνουν σειρά μέτρων αντιμετώπισης μυκητολογικών ασθενειών, που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνισή τους σε επιδημική μορφή την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Κατά τη φετινή περίοδο, η σ... (συνέχεια)
29-05-2015
Νέο πρόστιμο ύψους 322 εκατ. ευρώ οριστικοποιήθηκε από την Κομισιόν για τη διαχείριση των βοσκοτόπων και αφορά την περίοδο 2009 - 2011, ενώ επίκειται, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου και νέο ανάλογου ύψους για την περίοδο 2012 - 14. Η μέχρι σήμερα ανορθολογική διαχείριση των βοσκοτόπων έχει επιφέρει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γνωστοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλει το υπ... (συνέχεια)
28-05-2015
Η ταπεινή ντομάτα θεωρείται ως βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής: βασικό λαχανικό στη χωριάτικη σαλάτα, η ντομάτα αποτελεί τη βάση για όλα τα κοκκινιστά φαγητά και τις σάλτσες. Η Εθνική Υπηρεσία Κήπων των ΗΠΑ χαρακτηρίζει την ιστορία της ντομάτας ως πρόσφατο “success story” διότι επρόκειτο για ένα παρεξηγημένο ζαρζαβατικό επί σειρά αιώνων. Οι ντομάτες προέρχονται από τη Νότιο Αμερική και συγκεκριμένα την Κορδιλιέρα των Άνδεων, η οποία εκτείνεται ... (συνέχεια)
27-05-2015
Διαγωνισμό που θα αναδείξει 503 τυχερούς οι οποίοι θα μοιραστούν χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ, διοργανώνει η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε αγρότες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας και θα διαρκέσει μέχρι τις 31.12.2015. Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος γεωργοί και κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας κατ... (συνέχεια)
26-05-2015
Το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η AGROTICA, πραγματοποιείται για 26η φορά από τις 28-31 Ιανουαρίου του 2016. Η AGROTICA αποτελεί το σημείο παρουσίασης όλων των τελευταίων εξελίξεων και επιτευγμάτων της αγροτικής τεχνολογίας, καλύπτοντας πλήρως όλες τις απαιτήσεις ενημέρωσης των αγροτών και επαγγελματιών του κλάδου όσον αφορά στα νέα μηχανήματα, εξοπλισμό και εφόδια.   Η 26η AGROTICA αξιοποιεί τη δυναμική της προηγούμενης αντίστοιχη... (συνέχεια)
25-05-2015
Αυξομειώσεις έχουν καταγραφεί στον τομέα της εγχώριας παραγωγής οπωροκηπευτικών προϊόντων τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης της Icap Group. Μάλιστα η διευθύντρια οικονομικών και κλαδικών μελετών της εταιρείας, Σταματίνα Παντελαίου επισήμανε ότι: «οι εισαγωγές κάλυψαν το 20%-22% της συνολικής ζήτησης τα τελευταία έτη. Την ίδια περίοδο, οι εξαγωγές απέσπασαν μερίδιο 37%-47% επί του όγκου παραγωγής, παρουσιάζοντας ανοδική τάση. Τα εσπεριδοειδή καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρ... (συνέχεια)
23-05-2015
Να μειωθεί η φορολογία καπνικών προϊόντων πρότεινε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος Α.Ε. και πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός κατά την διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε, στις 19 Μαΐου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο Επιμελητήριο Ξάνθης, με τη συνδρομή της καπνοβιομηχανίας "Παπαστράτος", σε μια προσπάθεια ενημέρωσης τόσο των καπνοκαλλιεργητών όσο και των εμπλεκόμενων φορέων για το μείζον πρόβλημα του λαθρεμπορίο... (συνέχεια)